Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de tomates pera maduros (en cuartos)
- 2 yogures griegos
- 2 cucharaditas de sal
- 30 g de zumo de limón
- 70 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 200 g de cubitos de hielo
- 6 tomates cherry en mitades (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 2.71 g
- Węglowodany
- 2.68 g
- Tłuszcz
- 15.85 g
- Błonnik
- 0.09 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Crema fría de manzana al curry
5h 40min
Crema de cebolla con cerveza
1 Std. 10 Min
Gazpacho de espárragos blancos
1 godz. 5 min
Gazpacho de albaricoques
1 Std. 15 Min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5 Min
Crema de canónigos
20 Min
Crema de melocotón de Calanda con crujiente de jamón de Teruel (Aragón)
45min
Gazpacho de zanahorias
10 Min
Crema de pepino y aguacate
5 Min
Crema fría de tomate y albahaca
5 Min