Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 85 g de aceite de oliva virgen extra
-
½
cucharadita de guindilla seca desmenuzada
lub 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras - 200 g de tomate triturado en conserva
- 100 g de vino blanco
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 817 kJ / 195 kcal
- Białko
- 8.66 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 15.82 g
- Błonnik
- 0.71 g
Alternatywne przepisy
Cangrejos de río en salsa
30min
Cigalas al ajillo
20min
Buey de mar relleno a la provenzal
2h
Almejas a la marinera
30min
Fumet de pescado y gambas
20min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35min
Mariscada
3h 30 min
Mejillones al vino
30min
Tigres
1 Std.
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min
Mejillones al limón
30min