Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 85 g de aceite de oliva virgen extra
-
½
cucharadita de guindilla seca desmenuzada
lub 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras - 200 g de tomate triturado en conserva
- 100 g de vino blanco
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 817 kJ / 195 kcal
- Białko
- 8.66 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 15.82 g
- Błonnik
- 0.71 g
Alternatywne przepisy
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Almejas a la marinera
30 min
Cigalas al ajillo
20 min
Chipirones rellenos
1 godz. 10 min
Mariscada
3h 30min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Cangrejos de río en salsa
30 min
Mejillones al limón
30 min
Tigres
1h
Berberechos en salsa verde
1h
Mejillones al vino
30 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min