Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo) y algo más picado para servir
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 lata de calamares en su tinta (115 g)
- 60 g de vino blanco
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- ¼ cucharadita de colorante amarillo
- 800 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1223 kJ / 293 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Fideuá de carrilleras y langostinos
1h 15min
Fideuá negra de calamares
45 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Fideuá con mejillones
50min
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min
Arroz negro cremoso con calamares
40 Min
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1h 20 min
Arroz con sepia y cigalas
1h
Arroz con pulpo
45 min
Arroz a banda
1h