Albóndigas en salsa de almendras

Albóndigas en salsa de almendras

4.1 414 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • 500 g de carne picada mixta
  • 2 cucharadas de pan rallado con ajo y perejil
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de sal
  • 400 g de cebolla en cuartos
  • 5 dientes de ajo
  • 50 g de almendras crudas sin piel
  • 50 g de aceite de oliva
  • 50 g de vino blanco
  • 600 g de agua
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 1 hoja de laurel seca
  • 3 de clavos enteros
  • 50 g de pan frito

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 26.7 g
Kalorie 3249 kJ / 777 kcal
Tłuszcz 59.4 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...