Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de carne picada mixta
- 2 cucharadas de pan rallado con ajo y perejil
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de cebolla en cuartos
- 5 dientes de ajo
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 600 g de agua
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 hoja de laurel seca
- 3 clavos
- 50 g de pan frito
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3249 kJ / 777 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1h 10min
Magras con tomate
40min
Albóndigas en salsa de nata
50min
Salmorejo
10min
Salmorejo para dos
45 min
Gazpachuelo
35min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Solomillo de ternera al Pedro Ximénez para dos
25min
Carrillada al tomillo con menestra de verduras
1h 10min
Pollo con salsa de almendra
50min
Solomillo al whisky
45 min
Migas con pimientos de Padrón
30 min