Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 rodajas de merluza
- 1 ½ cucharadita de sal
- 800 g de patatas chascadas
- 400 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 200 g de cebolla cortada en juliana
- 6 hojas de perejil fresco
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para pincelar el Varoma)
- 40 g de dientes de ajo fileteados
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1566 kJ / 375 kcal
- Białko
- 25.79 g
- Węglowodany
- 24.16 g
- Tłuszcz
- 19.43 g
- Błonnik
- 3.01 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Bacalao con langostinos
1 godz.
Marmitako para dos
30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35min
Bacalao al estilo de Braga
30 min
Merluza con patatas
40min
Bacalao en salsa verde
30 min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1 godz.
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 min