Merluza a la gallega

Merluza a la gallega

4.6 407 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 6 rodajas de merluza
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • 800 g de patatas chascadas
  • 400 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca
  • 200 g de cebolla cortada en juliana
  • 6 hojas de perejil fresco
  • 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para pincelar el Varoma)
  • 40 g de dientes de ajo fileteados
  • 2 cucharadas de pimentón dulce

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 25.79 g
Kalorie 1566 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 19.43 g
Błonnik 3.01 g
Węglowodany 24.16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...