Curry de poulet Thaï rapide

Curry de poulet Thaï rapide

4.2 136 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 50 - 100 g d'oignons en morceaux
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • 30 g d'huile
  • 50 - 100 g de pâte de curry rouge thaï
  • 200 g de lait de coco
  • 200 g d'eau
  • 40 g de pommes de terre à chair ferme en petits morceaux
  • 100 g de carottes en petits morceaux
  • 600 g filet de poitrine de poulet, sans peau en cubes (3 cm)
  • 150 g de petits pois surgelés
  • 2 - 3 brins de coriandre fraîche les feuilles uniquement, pour la garniture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 42 g
Kalorie 1914 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...