Curry de poulet Thaï rapide

Curry de poulet Thaï rapide

4.3 118 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'oignons en morceaux
    50 - 100 g
  • de sel
    ½ - 1 c. à café
  • d'huile
    30 g
  • de pâte de curry rouge thaï
    50 - 100 g
  • de lait de coco
    200 g
  • d'eau
    200 g
  • de pommes de terre à chair ferme en petits morceaux
    40 g
  • de carottes en petits morceaux
    100 g
  • de filet de poitrine de poulet, sans peau en cubes (3 cm)
    600 g
  • de petits pois surgelés
    150 g
  • de coriandre fraîche les feuilles uniquement, pour la garniture
    2 - 3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 459 kcal / 1914 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...