Couscous à l'agneau et aux légumes

4.6 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de coriandre fraîche équeutés
    4 brins
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • d'épaule d'agneau en morceaux (4 cm)
    500 g
  • de sel fin
    3 c. à café
  • de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
    ½ c. à café
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de carottes
    150 g
  • de navets
    80 g
  • de courgettes
    200 g
  • de couscous, moyen
    300 g
  • d'eau
    850 g
  • de cannelle, moulue
    1 ½ c. à café
  • de gingembre moulu
    1 c. à café
  • de raisins secs
    100 g
  • de pois chiches en boîte égouttés
    260 g
  • de poudre de safran
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 843 kcal / 3527 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 104 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...