Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais, uniquement les feuilles
-
400
g de champignons de Paris, frais, en deux ou en quatre
lub 400 g de pleurotes frais, en deux ou en quatre - 1 piment séché (opcjonalnie)
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2387 kJ / 571 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Accompagnement à la courgette
30min
Pommes de terre en robe des champs
30min
Ail et oignons légèrement rissolés (200 g)
20 min
Gratin dauphinois
50min
Riz au mélange de légumes
55min
Omelette aux courgettes
40min
Ragoût de légumes
45min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Haricots verts à l'ail et au gingembre
20 min
Carottes glacées au miel
1h 20 min
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Légumes rissolés
20 min