Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Koriander, ohne Stiele
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose Mais (Abtropfgew. 285 g)
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 200 g Putenbrust, in mundgerechten Stücken
- Paprika edelsüß zum Würzen
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Salz und etwas mehr zum Würzen
- 100 g Crème fraîche
- 10 g Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 981 kJ / 235 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mais-Kokos-Suppe
40min
Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen
40min
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50min
Hähnchen-Salat
30min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 Min
Orientalische Maissuppe
30min
Maiseintopf
35min
Limetten-Süßkartoffel-Suppe
45 Min
Cochinita pibil - geschmortes Schweinefleisch
3 Std. 50 Min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40min
Feta-Cremesuppe
35min