Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangenhähnchen
- 6 - 8 Hähnchen-Oberschenkel, mit Haut
- 6 Knoblauchzehen
- 1 EL Korianderkörner
- ½ EL Kreuzkümmelsamen
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 Orange, unbehandelt, in Scheiben (5 mm)
- 70 g Oliven, grün, entsteint
Basmati-Reis mit Sultaninen
- 1 EL Mandelstifte
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1200 g Wasser
- 1 TL Salz
- 300 g Basmati-Reis
- 50 g Sultaninen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2801 kJ / 670 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1h
Penne mit Brokkoli und Salsiccia
45 min
Hähnchen arabisch mit Couscous
45 min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Zitronen-Hähnchen
50min
Zitronenhuhn mit Bulgur
1h
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45 min
Safran-Hühnchen-Penne
35min
Ingwerhühnchen mit Bohnen
50min
Hähnchen in Joghurt
1h