雪菜包
TM5 TM6

雪菜包

3.7 (3 oceny)

Składniki

雪菜餡

  • 20 克 薑 ,切塊(約2公分)
  • 10 克 油
  • 75 克 油豆腐 ,切丁(約0.5公分)
  • 1 ½ 茶匙 醬油
  • 1 茶匙 糖
  • 150 克 雪菜 ,洗淨後擠乾,切小段(約0.5公分)
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片(約0.5公分)
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉

包子麵糰

  • 50 克 水
  • ½ 茶匙 乾酵母粉
  • 20 克 糖
  • 220 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 70 克 牛奶
  • 1 茶匙 油

蒸包子

  • 600 克 水

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
820.1 kJ / 196.2 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
31.4 g
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy