Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 白色鷹嘴豆
- 100 克 蔥, 切碎
- 5 枝 新鮮巴西利, 只取葉子
- 320 克 水
- 100 克 麵粉
- ½ 茶匙 泡打粉
- ½ 茶匙 鹽
- 130 克 蝦仁
- 橄欖油, 油炸用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 160 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g