
Urządzenia i Akcesoria
干蒸牛肉燒賣
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 人份
Składniki
-
新鮮荸薺 去皮3 粒
-
蔥 切蔥末30 克
-
新鮮香菜 取葉子,略切5 枝
-
牛絞肉250 克
-
豬絞肉40 克
-
陳皮 (opcjonalnie) 泡軟去白瓤,切細碎½ - 1 片
-
醬油1 大匙
-
水 蒸煮用500 克
-
糖1 茶匙
-
香油1 茶匙
-
魚露½ 茶匙
-
太白粉2 茶匙
-
餛飩皮 (約20張),剪去四個角成八角型150 克
-
冷凍青豆 或新鮮青豆,裝飾用20 - 25 粒
-
水 蒸煮用500 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
181 kcal /
761 kJ
Białko
13.471 g
Tłuszcz
4.963 g
Węglowodany
20.362 g
Błonnik
0.927 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

放學後點心
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan