Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 紅藜麥
- 500 克 水
- 200 克 地瓜, 去皮,切小塊(約1公分)
- 4 大匙 橄欖油
- 2 大匙 葡萄酒醋
- 2 大匙 檸檬汁
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 乾燥迷迭香
- 80 克 小黃瓜 ,切小塊(約1公分)
- 80 克 牛心蕃茄 ,切小塊(約1公分)
- 80 克 蘋果 ,切小塊(約1公分)
- 8 片 美生菜 ,取整葉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g