Sauté de veau aux carottes et aux épices

Sauté de veau aux carottes et aux épices

4.6 192 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • d'épaule de veau coupée en cubes de 2 cm environ
    800 g
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café rase
  • de cardamome en poudre
    1 c. à café bombée
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café bombée
  • d'oignon coupé en morceaux
    80 g
  • de sauce harissa
    10 g
  • d'huile d'olive et 2 c. à soupe pour dorer
    30 g
  • de miel liquide
    10 g
  • de carottes coupées en rondelles de 6 à 8 mm
    450 g
  • de fond de veau en poudre
    30 g
  • d'eau
    750 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de persil frais hachés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 532 kcal / 2232 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...