Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1200 g de pintade, en morceaux
- 150 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 2 c. à soupe bombées de moutarde
- 250 g de yaourt à 0% m.g.
- 200 g de crème liquide allégée
- 100 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 350 g de pommes, en gros cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 384 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Lapin au cidre et purée céleri-pomme
1 godz. 10 min
Gibelotte de lapin
1h 35 min.
Porc aux navets, au miel et à l'orange
40 min
Lapin marengo
1h
Saint-Jacques en papillotes de chou au yaourt
50 min
Lapin aux pruneaux
1h
Lapin braisé au vin moelleux
55 min
Joues de porc au citron confit
1h 5min
Lapin à la moutarde
1h
Truites lardées au romarin
1h
Lapin à la provençale
1h
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min