Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g olive oil
- 170 - 200 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (2 cm)
- 700 - 800 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
- 750 g water (see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 473.7 kJ / 113.2 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 652.4 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Mushroom Risotto
30min
Curried Parsnip Soup
30min
Versatile Chunky Soup
50min
Carrot and Coriander Soup
25min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Creamy tomato soup
30min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h