Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragout
- 30 g olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g onions, sliced
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 50 g courgette, cut in pieces (2 cm)
-
400
g tomato sauce
lub tomato passata - 100 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 5 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
Pasta
- 1000 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 320 g dried pasta (e.g. penne)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1713 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 749 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable pasta sauce
40min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Vegetarian Chilli
35min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min