Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sovracosce di pollo senza pelle
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- pepe macinato q.b.
- 30 g di olio di oliva
- 60 g di cipolla, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di peperoncino verde fresco
- 300 g di funghi prataioli
- 100 g di pomodoro, a pezzi
- 5 g di cacao amaro in polvere
- ¼ di cucchiaino di zucchero
- 50 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo in umido ai funghi
50min
Pollo alla cacciatora
50min
Petto di pollo con funghi e verdure
1 Std.
Pollo al limone
50min
Pollo con peperoni di Pontecorvo
1 Std.
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35min
Pollo speziato al limone
40min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 min
Pollo con salsa ai peperoni
55 min
Pollo, pancetta e olive
35min
Spezzatino di agnello con cipolle
55 min
Pollo con funghi al vino rosso
55 min