Trouxa de abóbora e especiarias

Trouxa de abóbora e especiarias

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • sementes de coentros mais q.b. p/ polvilhar
    1 c. chá de
  • sementes de cominhos mais q.b. p/ polvilhar
    1 c. chá de
  • azeite
    35 g
  • chalotas cortadas em quatro
    6
  • abóbora cortada em cubos pequenos
    400 g
  • amêndoa s/ pele
    50 g
  • pistácios s/ casca
    20 g
  • passas de uva
    30 g
  • mel
    10 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • paprika
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    ½ c. chá de
  • Sal q.b.
  • dente de alho
    1
  • espinafres descongelados bem espremidos
    400 g
  • queijo-creme
    50 g
  • massa filo
    225 g
  • manteiga derretida p/ pincelar
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 420.8 kcal / 1760.7 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 45.7 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 325.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...