Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparação da massa
- 150 g manteiga bem fria, cortada em cubos
- 200 g farinha
- 40 g água gelada
- 1 c. chá de sal
Preparação do recheio
- 5 g salsa
- 50 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 30 g manteiga
- 350 g alho-francês cortado às rodelas
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 3 ovos
- 200 g natas
- 100 g queijo-creme
- Noz-moscada q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3786.9 kJ / 905.1 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 70.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1437.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45 min
Pudim de ervilhas com cenoura
1h 25min
Empanada multicolor
1h 15min
Quiche de couve-flor
1u.
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30min
Quiche de batata e espinafres
1u.
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40min
Quiches despidas
50min
Quiche de presunto e tomate
55min
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Quiche de alho-francês e camarão
1h 10min
Couve-flor gratinada
50min