Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo pevide
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 70 g tomate seco, em óleo escorrido
- 20 g azeite
- 80 g caju
- 60 g sultanas
- 40 g amêndoa s/ pele
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de piripíri
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2699.1 kJ / 645.1 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 98.7 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1234.1 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli com legumes e nozes
40min
Penne com molho de tomate e chouriço
25 Min
Salada de trigo com pimentos e azeitonas
30min
Salada de arroz com camarão e legumes
30min
Massa integral com presunto e feta
30min
Massa com tomate-cereja e pesto de coentros e avelã
30min
Tacos vegetarianos
25 Min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40min
Cuscuz com curgete e camarão
25 Min
Batido de bolachas de cacau
5 Min
Penne com legumes no forno
1 godz. 5 min