Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo pevide
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 70 g tomate seco, em óleo escorrido
- 20 g azeite
- 80 g caju
- 60 g sultanas
- 40 g amêndoa s/ pele
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de piripíri
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2699.1 kJ / 645.1 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 98.7 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1234.1 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de atum com coentros
40min
Salada de arroz com camarão e legumes
30min
Massa com cogumelos e bacon
50min
Salada mediterrânica
25min
Massa com tomate-cereja e pesto de coentros e avelã
30min
Esparguete negro com espargos, ervilhas e molho holandês
35min
Dip de queijo, tomate e pepino
30min
Salada fresca de verão
40min
Salada de inverno
35min
Fusilli com legumes e nozes
40min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40min
Salada de arroz e atum
1u.