Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 2 ovos
- 1 c. chá de sal
- 20 g água
- 260 g farinha tipo 65
Recheio
- 60 g cenoura cortada em pedaços
- 60 g curgete cortada em pedaços
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 50 g couve-lombarda
- 15 g azeite
- 10 g molho de soja
- ½ c. chá de açúcar amarelo
- 150 g bifes de frango cortados em tiras
- 50 g rebentos de soja
- 1 pitada de pimenta
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batatas-doces recheadas com peru
30 Min
Frango com brócolos e pimentos
35 Min
Ratatouille em massa folhada
50 Min
Croissants integrais
4 Std.
Focaccia integral com cebola e pimento - TM6
Pas d’évaluation
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Almofadinhas de peru
40 Min
Panqueca no forno
1 Std.
Rolo de peru recheado
1 Std. 15 Min
Quiche de bolonhesa e legumes
1 Std. 10 Min
Calzone de legumes
1 Std.
Quiche de peru e cogumelos
1 Std. 10 Min