Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil
- 60 g carrots, cut into pieces
- 300 g courgettes, cut into pieces
- 100 g button mushrooms, cut into pieces
- 500 g chopped tomatoes, canned or fresh
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp butter
- 8 fresh basil leaves, torn into pieces
- 1 - 2 tbsp fresh parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- grated Parmesan cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Vegetable pasta sauce
40min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Vegetarian Chilli
35min
Versatile Chunky Soup
50min
Lentil bolognese
30 min
Veggie Loaded Pasta Sauce
30 min
Vegetable pasta sauce
40min
Lentil moussaka
2h 20min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Vegetable Stew
1 godz. 15 min