
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 oz shallot quartered
- 16 oz carrots cut into pieces (1 in.)
- 10 ½ oz parsnips cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp vegetable stock paste
- 8 oz water
- ¼ tsp salt to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 73.4 kcal / 307.1 kJ
- Białko
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 156.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot and Swede Mash
20 min
Apple Sauce
20 min
Carrot and swede mash
25 min
Steamed Spinach
20 min
Steamed Leeks
25 min
Steamed Cabbage
25 min
Honey Glazed Carrots
30 min
Creamed spinach
15 min
Parsnip and bean mash
25 min
Sautéing 10 oz Fennel
25 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min