Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 oz shallot, quartered
- 16 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 10 ½ oz parsnips, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp vegetable stock paste
- 8 oz water
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307.1 kJ / 73.4 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 156.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 min
Leek and Potato Soup
40 Min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1h
Zucchini Fritters with Gravlax and Lemon Aioli
1h
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Smoked Trout Dip
15min
Beer Bread
1 Std. 10 Min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
45 min
Steamed Cabbage
25 min
Cauliflower Cheese Bake
1h 25min
Carrot and Swede Mash
20 min