Wersje kompatybilne
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon cubes
- 80 g extra virgin olive oil, divided
- 100 g dried cranberries
- 60 g pumpkin seeds
- 1 - 2 garlic clove, to taste
- 1 lemon, thin peelings of skin and 25 g juice
-
20
g sherry vinegar
lub red wine vinegar - 40 g honey
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- ½ tsp black pepper, ground
- 500 g Brussels sprouts, trimmed, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.8 kJ / 388.6 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 676.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min
Gluten-free Coffee and Walnut Cake Traybake
1h
Cranberry Sauce
1h
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25 min
Guinness® Bread
1h 45min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min