Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Runderpastei met bier
- 40 g olijfolie
- 600 g rundvlees (om te stoven), in blokjes (2 cm)
- 1 tl zout
- 2 snuifje gemalen peper
- 150 g ui, in stukken
- 15 g maïzena (zetmeel)
- 250 g water
- 150 g prei, in ringen
- 330 g bier (donker)
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 1 el Worcestersaus
-
½
tl runderbouillonpasta, zelfgemaakt
lub ½ runderbouillonblokje (voor 0,5l)
Deeg en samenstelling
- 150 g bloem
- 65 g boter, koud, in blokjes
- 1 ei (53-63 g)
- ½ tl zout
- 1 eierdooier, licht geklutst, om te bestrijken
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verse zomerse loempia’s
30 dk
Chinees varkensvlees met groenten
1h 20min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3h
Cottage pie
1h 10min
Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
3 godz. 50 min
Spookachtige snacks
1h 15 min
Vier kazen flatbread om te delen
Pas d’évaluation
Citroenslush met champagne
Pas d’évaluation
Varkenshaasje in papillot
1h
Rundergoulash met deegballetjes
1 godz. 30 min
Pâté in korst
10 godz.
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 godz.