Mediterrane kippenpastei
TM5 TM6

Mediterrane kippenpastei

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 70 g Kalamata olijven, ontpit
  • 30 g olijfolie
  • 150 g ui, in 4 gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g bloem
  • 400 g gehakte tomaten, uit blik
  • 180 g rode paprika, geroosterd, ingemaakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 600 g kippenborst, ontveld en ontbeend, in blokjes (2 cm)
  • 1 tl zout
  • 1 - 2 snuifjes vers gemalen peper, naar smaak
  • 1 pak bladerdeeg (275 g)
  • 1 eierdooier, licht opgeklopt, om te kleuren

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1612 kJ / 385 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy