Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g abrikozen, in kwarten
lub 200 g perziken, in kwarten - 70 g rode uien, in kwarten
- 250 g kerstomaten, gehalveerd (zie variatie)
- 180 - 200 g bindsla of Romeinse sla, In stukken gescheurd
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 250 g droge pasta, kort
- 1 teentje knoflook
- 30 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 10 g verse basilicumbladeren, en iets meer om af te werken
- 10 g citroensap
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes rode chilivlokken
- 2 - 3 snuifjes zout
- 4 burrata (± 50 g stuk) (zie variatie)
- stokbrood, diagonaal doorgesneden en gegrild (opcjonalnie)
- gemengde zaden, om te bestrooien (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.8 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1195 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Met honing geglazuurde wortelen
30 min
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Suikervrij bananenbrood
1h 15 min
Kip tikka masala
1h 10 min
Scones met frambozenboter
25 min
Gele paprika shakshuka met avocado
25 min
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Brak ocen
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Brak ocen
Brownies van zoete aardappel
1h
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40 min
Tagliatelle met broccoli
15 min