Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g abrikozen, in kwarten
lub 200 g perziken, in kwarten - 70 g rode uien, in kwarten
- 250 g kerstomaten, gehalveerd (zie variatie)
- 180 - 200 g bindsla of Romeinse sla, In stukken gescheurd
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 250 g droge pasta, kort
- 1 teentje knoflook
- 30 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 10 g verse basilicumbladeren, en iets meer om af te werken
- 10 g citroensap
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes rode chilivlokken
- 2 - 3 snuifjes zout
- 4 burrata (± 50 g stuk) (zie variatie)
- stokbrood, diagonaal doorgesneden en gegrild (opcjonalnie)
- gemengde zaden, om te bestrooien (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.8 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1195 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waterzooi van kip
1h
Koninginnenhapje
55min
Vegetarische pizza
Keine Bewertungen
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
In de oven gebakken vissticks met pompoendip
Keine Bewertungen
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Keine Bewertungen
Aardappeltortilla met chorizo
50min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Keine Bewertungen
Champignon en feta strudel met spinazie
1h 45 min
Brownies van zoete aardappel
1h
Zalm met venkel
40 min
Mysterieuze soep
45 min