Kippendijen met rijst in rode paprikasaus

Kippendijen met rijst in rode paprikasaus

3.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 porties

Składniki

Kippendijen en rode paprikasaus
  • teentjes knoflook gehalveerd
    2 - 3
  • olijfolie
    20 g
  • uien in vieren gesneden
    200 g
  • rijpe tomaten in stukken
    150 g
  • rode paprika in stukken
    300 g
  • chilipoeder (opcjonalnie)
    1 el
  • paprikapoeder
    1 el
  • verse peterselie
    10 g
  • gedroogde oregano
    1 ½ tl
  • rode wijnazijn
    20 g
  • suiker
    15 g
  • gemalen peper
    ½ tl
  • ontveld en ontbeende kippendijen
    800 g
  • kippenbouillon (zie tips)
    250 g
  • zout
    1 tl
Rijst
  • water
    600 g
  • zout
    1 tl
  • rijst
    300 g
  • citroen in vieren gesneden
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 327 mg
Białko 35 g
Kalorie 2706 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...