Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kippendijen en rode paprikasaus
- 2 - 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 150 g rijpe tomaten, in stukken
- 300 g rode paprika, in stukken
- 1 el chilipoeder (opcjonalnie)
- 1 el paprikapoeder
- 10 g verse peterselie
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g rode wijnazijn
- 15 g suiker
- ½ tl gemalen peper
- 800 g ontveld en ontbeende kippendijen
- 250 g kippenbouillon (zie tips)
- 1 tl zout
Rijst
- 600 g water
- 1 tl zout
- 300 g rijst
- 1 citroen, in vieren gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2706 kJ / 646 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1h 30min
Cholent
Brak ocen
Tomaat basilicum spread
5 Min
Mexicaanse tostadas met gehakt
1h 10 min.
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50min
Hainanese kiprijst
1h 20min
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Brak ocen
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1h 45 phút
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
Tequila 'Refresher'
5 Min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1h
Gestoomde spiegeleieren
15min