Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kippendijen en rode paprikasaus
- 2 - 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 150 g rijpe tomaten, in stukken
- 300 g rode paprika, in stukken
- 1 el chilipoeder (opcjonalnie)
- 1 el paprikapoeder
- 10 g verse peterselie
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g rode wijnazijn
- 15 g suiker
- ½ tl gemalen peper
- 800 g ontveld en ontbeende kippendijen
- 250 g kippenbouillon (zie tips)
- 1 tl zout
Rijst
- 600 g water
- 1 tl zout
- 300 g rijst
- 1 citroen, in vieren gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2706 kJ / 646 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50 min
Pizza met gehaktballen in pikante rode saus, scamorza en pepers
Brak ocen
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3h
Groentenbouillonpasta
45 min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40 min
Eekhoorntjesbrood zout
5 dk
Kruiden- en citroenzout
1h
Rundergoulash met deegballetjes
1 godz. 30 min
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
Brak ocen
Koken van witte langkorrelige rijst
35 min
Gestoomde rijst
25 min