Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit

Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit

4.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
5 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (basilico, erba cipollina, prezzemolo, maggiorana)
  • 1000 g di latte intero
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 20 g di burro
  • 250 g di semolino di grano
  • 2 tuorli
Pomodorini confit
  • 250 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 cucchiaino colmo zucchero
  • 1 spicchio di aglio a fettine sottili
  • 3 foglie di basilico fresche lavate
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.2 g
Kalorie 2155 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 50.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...