Wersje kompatybilne
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (basilico, erba cipollina, prezzemolo, maggiorana)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 20 g di burro
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
Pomodorini confit
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 cucchiaino colmo di zucchero
- 1 spicchio di aglio a fettine sottili
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2h 10min
Gnocchi di polenta
25min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro
1h 5min
Malfatti bergamaschi
40min
Gnocchi bicolore
2h
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min