Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco secco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pera, sbucciata, a tocchetti
- 200 g di stracchino o crescenza a pezzi
- 160 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 2 uova
- 1 cucchiaino di Rum
- 1 cucchiaino di erba cipollina secca tritata
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 pizzico di sale
- 1 pera, sbucciata, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Cheesecake al forno con fagiolini
2 Std.
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Focaccia pere e gorgonzola
1 godz. 55 min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1 Std. 40 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Mini bonet
2 Std.
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Quiche di salmone e porri
1hod. 25min
Bonèt
2 Std.