Quiche pere e gorgonzola

Quiche pere e gorgonzola

4.3 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta al vino
  • 100 g di vino bianco secco
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 pera sbucciata, a tocchetti
  • 200 g di stracchino o crescenza a pezzi
  • 160 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di Rum
  • 1 cucchiaino di erba cipollina secca tritata
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pera sbucciata, a fettine

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.3 g
Kalorie 1782 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...