Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 23 - 30 g olijfolie
- 170 - 200 g gemengde groenten, om te sauteren (bv. uien, sjalotten, prein...), in stukken (2 cm)
- 700 - 800 g gemengde groenten, om soep van te maken (bv. courgette, wortel, pompoen, zoete aardappel, knolselderij, pastinaak, erwten,...), in stukken
- 750 - 850 g water
-
1
tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Aardappelpuree
45 Min
Bechamelsaus
15 min
Romige courgettensoep
25 min
Romige tomatensoep
25 min
200 g prei fruiten
20 min
Courgettesoep met munt
35min
Bechamelsaus
15 min
Zachte bloemkoolsoep
50 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35min
Veelzijdige stevige soep
50 Min
Mysterieuze soep
45 Min
Chocolademousse
3h 20min