Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 23 - 30 g olijfolie
- 170 - 200 g gemengde groenten, om te sauteren (bv. uien, sjalotten, prein...), in stukken (2 cm)
- 700 - 800 g gemengde groenten, om soep van te maken (bv. courgette, wortel, pompoen, zoete aardappel, knolselderij, pastinaak, erwten,...), in stukken
- 750 - 850 g water
-
1
tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Chocolademousse
3 godz. 20 min
Mysterieuze soep
45 Min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45 Min
Gestoomd paaslam met groentjes
Brak ocen
Romige courgettensoep
25 min
Kruidenvinaigrette
Brak ocen
Romige tomatensoep
25 min
Tomatenrijst
30 min
Veelzijdige stevige soep
50 min
200 g prei fruiten
20 Min
Appelmoes
20 Min
Aardappelpuree
45 Min