Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sjalot (± 60 g), gehalveerd
- 30 g olijfolie
-
1
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 450 g water
- ½ tl gedroogde tijm, en iets meer om op smaak te brengen
- 1 - 2 snuifjes zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 200 g geitenkaas, verkruimeld
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1038.7 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 342.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35 min
Aardappel-preisoep
40 min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 min
Bechamelsaus
15 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Romige courgettensoep
25 min
Romige tomatensoep
25 min
Spookachtige groene oogbalsoep
30 min
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1h
Mysterieuze soep
45 min