Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sjalot (± 60 g), gehalveerd
- 30 g olijfolie
-
1
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 450 g water
- ½ tl gedroogde tijm, en iets meer om op smaak te brengen
- 1 - 2 snuifjes zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 200 g geitenkaas, verkruimeld
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1038.7 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 342.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1h
Aardappel-preisoep
40 min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 min
Romige courgettensoep
25 min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 min
Romige tomatensoep
25 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min