Gâteau breton aux pruneaux

Gâteau breton aux pruneaux

4.4 38 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz.
10 parts

Składniki

La crème de pruneau (la veille)
  • de pruneaux dénoyautés
    300 g
  • de thé noir infusé
    450 g
Le gâteau (le jour même)
  • de rhum
    3 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    200 g
  • jaunes d'œufs
    5
  • de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le cercle
    400 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 503 kcal / 2106.6 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 20.7 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...