Gâteau breton aux pruneaux

Gâteau breton aux pruneaux

4.4 38 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz.
10 parts

Składniki

La crème de pruneau (la veille)
  • 300 g de pruneaux dénoyautés
  • 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
  • 3 c. à soupe de rhum
  • 200 g de sucre en poudre
  • 5 jaunes d'œufs
  • 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
  • 400 g de farine de blé et un peu pour le cercle
  • 10 g de sucre vanillé maison

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 503 kcal / 2106.6 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 20.7 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...