Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème de pruneau (la veille)
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
- 3 c. à soupe de rhum
- 200 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le cercle
- 10 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2106.6 kJ / 503 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Flan pâtissier aux prunes
2 Std. 5 Min
Pâté aux prunes
1h
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Far aux pruneaux
1h 5min
Tourment d'amour
2h
Cookies rhum-raisins
25min
Gâteau nantais
1h
Far aux pommes
1h