Pâté en croûte

Pâté en croûte

3.8 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • de farine de blé
    380 g
  • de beurre coupé en morceaux
    170 g
  • d'eau
    90 g
  • de persil frais
    2 c. à soupe
  • de rouelle de porc dégraissée et détaillée en dés (2 cm)
    850 - 950 g
  • de poivre blanc en grains
    1 c. à café rase
  • de cognac ou d'un autre alcool
    15 g
  • de champignons de Paris frais brossés et émincés
    100 g
  • barde de lard (opcjonalnie)
    1
  • œuf battu, pour la dorure
    1
  • de gelée au madère
    1 sachet

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 555 kcal / 2323 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...