Urządzenia i Akcesoria
Steak Tartare
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
filet mignon sinew free, fat removed, cubed (1 in.)8 oz
-
red onion in pieces (1 in.), plus 4 tbsp, diced, divided, plus extra to garnish1 oz
-
capers plus extra to serve1 - 2 tbsp
-
salt plus extra to season, to taste1 tsp
-
fresh ground black pepper¼ tsp
-
Tabasco sauce½ tsp
-
Worcestershire sauce1 tsp
-
egg yolks pasteurized (see Tip)4
-
fresh chives thinly chopped, to serve
-
lemon quartered, to serve1
-
Dijon mustard to serve
-
cornichons to serve
-
baguette thinly sliced, toasted8 - 16 slices
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26 g
Kalorie
1699 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Back to Basics
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Guacamole
5 min
Béarnaise sauce
15 min
Asparagus Cream Soup
25 min
Salmon Tartare
10 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Classic Zabaglione
15 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Peruvian Ceviche
1 godz. 15 min
Caesar Salad
30 min
Tuna Tartare
40 min
Ceviche
1 godz. 10 min
Steak tartare
10 min