Steak Tartare

Steak Tartare

3.9 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • filet mignon sinew free, fat removed, cubed (1 in.)
    8 oz
  • red onion in pieces (1 in.), plus 4 tbsp, diced, divided, plus extra to garnish
    1 oz
  • capers plus extra to serve
    1 - 2 tbsp
  • salt plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • fresh ground black pepper
    ¼ tsp
  • Tabasco sauce
    ½ tsp
  • Worcestershire sauce
    1 tsp
  • egg yolks pasteurized (see Tip)
    4
  • fresh chives thinly chopped, to serve
  • lemon quartered, to serve
    1
  • Dijon mustard to serve
  • cornichons to serve
  • baguette thinly sliced, toasted
    8 - 16 slices

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26 g
Kalorie 1699 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...