Urządzenia i Akcesoria
Steak Tartare
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
filet mignon sinew free, fat removed, cubed (1 in.)8 oz
-
red onion in pieces (1 in.), plus 4 tbsp, diced, divided, plus extra to garnish1 oz
-
capers plus extra to serve1 - 2 tbsp
-
salt plus extra to season, to taste1 tsp
-
fresh ground black pepper¼ tsp
-
Tabasco sauce½ tsp
-
Worcestershire sauce1 tsp
-
egg yolks pasteurized (see Tip)4
-
fresh chives thinly chopped, to serve
-
lemon quartered, to serve1
-
Dijon mustard to serve
-
cornichons to serve
-
baguette thinly sliced, toasted8 - 16 slices
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26 g
Kalorie
1699 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Back to Basics
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Steak au Poivre
20 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Smoked Salmon and Watercress Pesto Crostini
15 min
Shrimp and Crab Stack
25 min
Mango Blackberry Spritzer
2 godz. 5 min
Salmon Tartare
10 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil
18 godz. 25 min
Steak tartare
10 min
Béarnaise sauce
15 min
Pomegranate Mojito
10 min
Tuna Tartare
40 min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45 min