Urządzenia i Akcesoria
Baba Ghanoush
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
eggplant17 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to coat eggplant2 oz
-
garlic cloves3
-
yellow onion2 oz
-
tahini2 oz
-
freshly squeezed lemon juice1 oz
-
salt to taste½ tsp
-
freshly ground pepper to taste⅛ tsp
-
parsley chopped, leaves only to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
155.4 mg
Białko
2 g
Kalorie
524.2 kJ /
125.3 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan Zaalouk
1 godz. 5 min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min
Tuna Tartare
40 min
Hummus (Ilan Hall)
9 godz. 5 min
Hummus
10 min
Tzatziki
20 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Caesar Salad
30 min
Gravlax
72 godz. 30 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 min