Urządzenia i Akcesoria
Baba Ghanoush
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
eggplant17 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to coat eggplant2 oz
-
garlic cloves3
-
yellow onion2 oz
-
tahini2 oz
-
freshly squeezed lemon juice1 oz
-
salt to taste½ tsp
-
freshly ground pepper to taste⅛ tsp
-
parsley chopped, leaves only to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
155.4 mg
Białko
2 g
Kalorie
524.2 kJ /
125.3 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baba Ganoush
1 Std.
Hummus
10 Min
Tzatziki
20 Min
Baked Kale Polenta Fries
1 Std. 10 Min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1 Std. 10 Min
Hummus (Ilan Hall)
9 Std. 5 Min
Hummus
10 Min
Basil Pesto
10 Min
Mediterranean Farro Salad
1 Std. 35 Min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 Min
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min