Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 2 pomodori secchi
- 80 g di succo di melagrana o di prugne
- 15 g di aceto di vino rosso
-
1
cucchiaino raso di dado per brodo di carne fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne - 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 rametto di salvia fresca, le foglie
- 60 g di acqua
- 600 g di carne di maiale (tipo lonza) a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 6 prugne secche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1h 30min
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45 Min
Arista all'arancia
8 godz. 35 min
Tacchino in agrodolce
1 Std. 10 Min
Bocconcini di vitello con mele cotogne
1 Std. 5 Min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1 Std. 35 Min
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1 Std. 10 Min
Filetto di maiale e fragole
1h 25min
Filetto di maialino con olive nere
1h
Stracotto di manzo ai carciofi
3 godz. 25 min
Pollo alla birra bruna
3 Std.
Fettine di lonza in crema di prugne
1 godz. 20 min