Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure

Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure

3.9 27 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di formaggio semistagionato (es. Gruviera, Emmental, Cheddar), a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di pane raffermo, a pezzi (1-2 cm)
    50 g di pane bianco, raffermo, a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di spinaci tritati surgelati scongelati
  • 4 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di cipolla a metà
  • 50 g di carota a pezzi
  • 700 g di pomodori maturi a pezzi
    700 g di pomodori in scatola
  • 6 - 8 foglie di basilico fresche
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 400 g di verdure miste (es. peperoni, zucchine, melanzane), a pezzi (2-3 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 395 kcal / 1654 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...