Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 capesante, noci (parte bianca) e coralli (parte arancione), pulite e lavate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 5 arance
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Pepata di cozze
55 min
Insalata di scampi esotica in vasetto
30 min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40 min
Fagottini di sogliola con verdure
55 min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 min
Capesante in crosta di pistacchi
30 min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 min
Zuppa del pescatore
50 min
Moqueca
1h 20 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20 min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min