Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 capesante, noci (parte bianca) e coralli (parte arancione), pulite e lavate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 5 arance
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1 godz. 40 min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 min.
Gamberoni zafferano e arancia
30 min.
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2óra
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50min
Polpo al vino rosso
1h
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Petto d’anatra con pere e nocciole
1 godz. 30 min
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40 min
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1h