Passato di lenticchie rosse e tonno

Passato di lenticchie rosse e tonno

4.5 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 80 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di sedano rapa sbucciato ed a pezzi (2-3 cm)
    200 g di patate a pasta farinosa, sbucciate ed a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di lenticchie rosse
  • 900 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 4 filetti di tonno in scatola al naturale sgocciolati (circa 150 g l'uno)
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie) fresco o in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 56 g
Kalorie 2309 kJ / 552 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...