剝皮辣椒肉包

剝皮辣椒肉包

5.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 個

Składniki

剝皮辣椒肉餡
  • 新鮮紅辣椒 ,切段(約1公分)
    10 克
  • 5 克
  • 豬油
    20 克
    10 克 油
  • 乾香菇 ,泡軟,切丁(約0.5公分)
    10 克
  • 豬絞肉
    250 克
  • 剝皮辣椒 ,切段(約1公分),另外準備2大匙剝皮辣椒汁
    100 克
  • 米酒
    1 大匙
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼
  • ,切蔥花
    20 克
包子麵糰
  • 60 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 20 克
  • 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
    210 克
  • ¼ 茶匙
  • 牛奶
    70 克
  • 1 茶匙
蒸包子
  • 600 克

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 299.7 kcal / 1252.6 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...