Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 新鮮黑木耳 ,切塊
- 5 克 薑 ,切塊 (opcjonalnie)
- 1300 克 水
- 30 克 紅棗 (約8-10顆),洗淨
- 20 克 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- 40 克 黑糖 ,依個人口味調整
- 30 克 冰糖 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 413 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1.795 g
- Węglowodany
- 22.345 g
- Tłuszcz
- 0.285 g
- Błonnik
- 4.195 g