Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z kajmakiem i solą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk
Składniki
-
1 jajko
-
120 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru trzcinowego
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
35 g maślanki
-
160 g mąki pszennej
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego w proszku
-
2 szczypty soli
-
50 g masy kajmakowej
-
sól gruboziarnista do oprószenia ciasteczek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.9 g
Kalorie
786 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PODARUNKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Florentynki
2 godz.
Makaroniki migdałowe
35 min
Cynamonowe ciastka na kubek
2 godz. 30 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45 min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 godz.