Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
TM6 TM5

Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem

4.6 (18 ocen)

Składniki

Nadzienie

  • 200 g wody, wrzącej
  • 2 figi, suszone, bez twardych końcówek, pokrojone na kawałki
  • 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych, drobno pokrojonych
  • 300 g sera koziego, twarogowego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Ptysie

  • 150 g wody
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 2 szczypty soli
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • miód, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
390.8 kJ / 93.4 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
4.6 g
Tłuszcz
6.7 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
0.2 g
Sód
79.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy