Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
Nadzienie
-
200 g wody wrzącej
-
2 figi, suszone bez twardych końcówek, pokrojone na kawałki
-
1 łyżeczka liści tymianku, świeżych drobno pokrojonych
-
300 g sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka czarnuszki
-
2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Ptysie
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
miód do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
79.2 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
390.8 kJ /
93.4 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Ptysie z musem z zielonego groszku
2 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.