
Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
Nadzienie
-
wody wrzącej200 g
-
figi, suszone bez twardych końcówek, pokrojone na kawałki2
-
liści tymianku, świeżych drobno pokrojonych1 łyżeczka
-
sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
czarnuszki1 łyżeczka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
Ptysie
-
wody150 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
soli2 szczypty
-
mąki pszennej120 g
-
jajka3
-
miód do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
93.4 kcal /
390.8 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
79.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska