Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem

Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem

4.5 34 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki

Składniki

Nadzienie
  • wody wrzącej
    200 g
  • figi, suszone bez twardych końcówek, pokrojone na kawałki
    2
  • liści tymianku, świeżych drobno pokrojonych
    1 łyżeczka
  • sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • czarnuszki
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżeczki
Ptysie
  • wody
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • soli
    2 szczypty
  • mąki pszennej
    120 g
  • jajka
    3
  • miód do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 93.4 kcal / 390.8 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 79.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...