Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem

Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem

4.5 34 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki

Składniki

Nadzienie
  • 200 g wody wrzącej
  • 2 figi, suszone bez twardych końcówek, pokrojone na kawałki
  • 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych drobno pokrojonych
  • 300 g sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Ptysie
  • 150 g wody
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 szczypty soli
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • miód do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 79.2 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 390.8 kJ / 93.4 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...