Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
-
2
pointes de couteau de colorant alimentaire, vert
lub 2 gouttes de colorant alimentaire, vert - 50 g d'amandes effilées
- 20 g de confiture de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 509.3 kJ / 121.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Biscuits pain d'épices
45 Min
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Biscuits poisson d'avril
55min
Sticks de meringue choco-noisettes
2h
Roses des sables
45 Min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Meringues fantômes
3 Std. 30 Min
Biscuits "Monsieur Moustache"
1 Std. 30 Min
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Cupcakes cerveau d'Halloween
1 Std. 40 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Langues de chat à la vanille
15min