Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux
- 200 g de jambon blanc (3-4 tranches)
- 400 g d'eau
- 400 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 100 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 616.3 kJ / 148.1 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 137.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 min
Croquettes de jambon aux herbes
50 menit
Croquettes de thon
1j
Tartelettes aux légumes
2j 10 menit
Pain de mie
3h 20 min
Minipizzas façon pains au chocolat
3h 15min
Roulé de pomme de terre au jambon de pays
55 Min
Clafoutis de haricots verts au bacon
55 Min
Pommes duchesse
55 Min
Rösti de patates douces, bacon grillé et sauce aux herbes
30 min
Beignets au four
2j
Gaufre quiche
50 menit