![Fougasse aux olives Fougasse aux olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D2C6FC7-DC60-451A-8870-5118ECD07E9B/Derivates/6A4D0844-5C0F-4E65-9498-D84A6ECD9710.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 350 g de farine blanche d'épeautre
- 250 g de farine
- 1 ½ c. à café de sel
- 6 ½ c. à soupe d'huile d'olive et un peu plus pour graisser
- 1 c. à soupe d'eau
- ½ c. à café de fleur de sel
- 50 g d'olives vertes dénoyautées, coupées en deux
- 50 g d'olives noires dénoyautées, coupées en deux
- 70 g d'oignons rouges, en fines rouelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3024 kJ / 724 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs colorés en vert
Brak ocen
Séré aux herbes
10min
Tresse russe aux canneberges
3h
Escargots noix-cannelle
2 godz. 10 min
Crêtes de coq
24h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Focaccia au romarin
2sa 30 dk
Gnocchi de pommes de terre
1sa 15 dk
Risotto aux bolets et au brie
35min
Blinis aux pois chiches et aux tomates
30 dk
Focaccia sans gluten
1sa
Sirop de thé froid
25 dk