Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 350 g de farine blanche d'épeautre
- 250 g de farine
- 1 ½ c. à café de sel
- 6 ½ c. à soupe d'huile d'olive et un peu plus pour graisser
- 1 c. à soupe d'eau
- ½ c. à café de fleur de sel
- 50 g d'olives vertes dénoyautées, coupées en deux
- 50 g d'olives noires dénoyautées, coupées en deux
- 70 g d'oignons rouges, en fines rouelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3024 kJ / 724 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Velouté orange-courge
35 min
Séré aux herbes
10min
Gâteau des rois
2h 15min
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Focaccia au romarin
2h 30min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30min
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Pain paysan
3h
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min