Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture
- 100 g de cerneaux de noix
- 500 g de poires, entières, séchées, coupées en quatre
- 100 g de figues séchées, coupées en deux
- 100 g de pruneaux, secs, dénoyautés
- 50 g de raisins de Smyrne
- 50 g d'écorce de citron confit
- 75 g de sucre
- 1 c. à café de cannelle moulue
- 1 pincée de clous de girofle, moulus
- 20 g de jus de citron
- 300 g de jus de raisin
Pâte
- 250 g de beurre, mou, coupé en morceaux (3 cm)
- 500 g de farine
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poudre à lever
- 100 g d'eau
Finition
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9847 kJ / 2352 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 96 g
Alternatywne przepisy
Bricelets
2 godz. 30 min
Chocolats pralinés à la liqueur
1 Std. 30 Min
Chutney de mangue
1 Std.
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Sauce Hollandaise
15min
Pain paysan
3h
Bûche de Noël
2 Std. 45 Min
Sirop de thé froid
25 Min
Pâte de base pour pain
24h 30 min.
Beignets de filets de perche
1 Std.
Knöpflis
50 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min