Pain aux poires

Pain aux poires

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz.
3 pièces

Składniki

Garniture
  • de cerneaux de noix
    100 g
  • de poires, entières, séchées coupées en quatre
    500 g
  • de figues séchées coupées en deux
    100 g
  • de pruneaux, secs, dénoyautés
    100 g
  • de raisins de Smyrne
    50 g
  • d'écorce de citron confit
    50 g
  • de sucre
    75 g
  • de cannelle moulue
    1 c. à café
  • de clous de girofle, moulus
    1 pincée
  • de jus de citron
    20 g
  • de jus de raisin
    300 g
Pâte
  • de beurre mou, coupé en morceaux (3 cm)
    250 g
  • de farine
    500 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poudre à lever
    ¼ c. à café
  • d'eau
    100 g
Finition
  • œuf battu pour badigeonner
    1

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 2352 kcal / 9847 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 324 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...